Hypnose og hypnoterapi mod Social angst-socialfobi
Hypnose og hypnoterapi mod Social angst-socialfobi, er en nænsom og effektiv måde at behandle sin angst for at være sammen med andre mennesker på. Med hypnose og hypnoterapi kan man på en effektiv måde anvende kognitiv adfærdsterapi og andre teknikker, til at forestille sig at være i situationer, som man normalt vil undgå. På en nænsom måde hjælper hypnose og hypnoterapi med til, at man vænner sig til at kunne være i situationer, som man før frygtede.
Hvad er en Social angst-socialfobi diagnose?
Social angst-socialfobi, er en diagnose der spænder vidt. Den involverer en følelse af angst der er associeret med det at omgås andre mennesker. Denne angst kan have sit udspring i tanker om at være klodset eller utilstrækkelig. Eller den kan bunde i at man er specifikt bange for at blive gjort til grin eller set ned på. Derfor benævnes lidelsen sommetider socialfobi.
Hvor stor er forekomsten af social angst-socialfobi?
Man regner med at omkring 5-7 % af alle mennesker lider af social angst-socialfobi i mere eller mindre alvorlig grad. Social angst eller socialfobi starter ofte i teenageårene.
Hvad er social angst?
Social angst er i sin grundform en angst for at være sammen med andre mennesker. Man kan som konsekvens heraf have tendens til at trække sig fra socialt samvær. På trods af at man har et ønske om at være social – føler man sig forkert, anderledes, klodset og kejtet.
Hvad tænker andre om mig?
Social angst kan også involvere en ubehagelig overoptagethed af, hvad andre mennesker tænker om én, eller at andre at andre vurderer én kritisk. Det medfører ofte isolation og/eller undgåelsesadfærd
Hvordan kan social angst begrænse livsudfoldelse?
Social angst kan også involvere en ubehagelig overoptagethed af, hvad andre mennesker tænker om én, eller at andre at andre vurderer én kritisk. Det medfører ofte isolation og/eller undgåelsesadfærd. Og kan derfor være yderst pinefuld for den der er berørt. Hvis livsudfoldelse bliver hæmmet på en lang række områder. Herunder områder i forbindelse med uddannelse, arbejde, venskaber og parforhold.
Hvad er Socialfobi?
Social angst kan vise sig som en fobisk angst for at blive gjort til grin, set ned på eller kritiseret i samværet med andre mennesker. Hvis man har socialfobi, undgår man ofte kontakt, der fremprovokerer angst. Og man undgår situationer, som minder om en tidligere angstoplevelse.
Angst for at stå i lignende situation
Man har ofte forestillinger om, hvordan det vil være at stå i sådanne situationer igen. Det afholder én fra at gøre sig nye erfaringer. Når man afholder sig fra at få nye erfaringer, forstærkes de vurderinger og antagelser, man gjorde sig engang.
Hvorfor bliver man ofte ensom og trist?
Selvom man undgår kontakt med andre mennesker, er det sociale behov der stadig. Men det bliver blot underkendt og undertrykt, og derfor bliver folk med socialfobi ofte umådeligt ensomme og triste.
Hvorfor skjuler man ofte sin angst?
Folk med social angst/socialfobi skjuler ofte deres angst og nervøsitet. De frygter opmærksomheden og bruger det, man kalder “sikkerhedssøgende adfærd”, så andre ikke kan se, hvordan de har det og at de lider af social angst eller socialfobi.
Hvad er sikkerhedssøgende adfærd?
Sikkerhedssøgende adfærd med den hensigt at skjule social angst-socialfobi kan f.eks. være rygning, alkohol, beroligende medicin, undgåelse af øjenkontakt eller anvendelse af genstande, som kan distrahere opmærksomheden fra personen. Det kan f.eks. en bog, tyggegummi, dækkende tøj, make-up eller solbriller eller bare en eller ande genstand at holde på.
Hvad er årsagerne til social angst?
Her man en sårbarhed over for at blive angst, kan den til dels være medfødt. Det har dog også en væsentlig betydning, om man er vokset op i omgivelser, hvor man har følt sig utryg og angst. Det er ofte generte, konfliktsky og nervøse børn, som udvikler social angst-socialfobi.
Lavt selvværd
Lavt selvværd er næsten altid til stede ved social angst-socialfobi.
Hvad kan udløse social angst-socialfobi?
Socialfobi kan udløses af stress, kriser, negative oplevelser (som mobning) og traumer.
Er hypnose og hypnoterapi mod Social angst-socialfobi effektiv?
Når hypnose og hypnoterapi mod social angst-socialfobi er effektiv. Er det fordi man ved hjælp af hypnose og hypnoterapi, skaber en tættere kontakt med det ubevidste følelsesmæssige. På den måde kan der ske en ny følelsesmæssig indlæring, da man igennem hypnosen nænsomt anvender et væsentligt læringspunkt for lige netop dig og din social angst. I hypnose øver man gradvist at udsætte sig selv for de situationer, som medfører angstanfald og ubehag.
Hvordan man kan blive gjort fri af angsten?
Igennem hypnose vil man blive vejledt og gjort fri af den ubevidste angst der ofte ligger bag social angsten og socialfobien. Hypnosen kan på den måde være med til at man lære at håndtere sin angstreaktion i forbindelse med samvær med andre mennesker.
Hvordan kan KOGNITIV TERAPI anvendes SAMMEN MED HYPNOSE?
Kognitiv terapi anvendt sammen med hypnose. Har vist sig meget effektiv i behandling af social angst/socialfobi. Den kognitive behandling tager blandt andet udgangspunkt i dine egne forestillinger omkring selve den angstfremkaldende fobiske situation. Her arbejdes der nænsomt og gradvist med at tilnærme sig de angstfuldte situationer, og langsomt opnås en tryghed i forbindelse hermed. Således at du lærer at bevidstgøre dig, identificere og derefter ændre uhensigtsmæssige tanker og antagelser. Læs mere om kognitiv adfærdsterapi i linket her.
Forstå de uhensigtsmæssige tanker og mønstre
Vi arbejder med at forstå de uhensigtsmæssige mønstre og overbevisninger, der er med til at opretholde angsten. Og der forsøges at rette op på fejlagtige antagelser og tanker omkring én selv i relation til andre mennesker.
Kan jeg lære at håndtere kroppens angstreaktion?
Det er envidere hensigtsmæssigt at lære, hvad det er, der sker med kroppen, når man mærker en socialfobisk angstreaktion. Således at angsten for kroppens reaktioner bliver tiltagende mindre. Det bliver på den måde muligt at observere kroppen og registrere symptomerne på afstand. Således at man i de angstfyldte situationer bedre kan tage afstand fra de ofte intense angstfølelser der ofte opstår i kroppen. Og du vil kunne lære at håndtere kroppens angstreaktion.
Hvordan får jeg nye hensigtsmæssige adfærdsstrategier?
Når du bliver bevidstgjort og kan identificere de uhensigtsmæssige tanker og antagelser, som har opretholdt undgåelseadfærden samt udløst angsten i de bestemte situationer i relation med andre mennesker, du frygter. Vil du ud fra denne indsigt lærer at identificere uhensigtsmæssige, automatiske tanker og handlinger, som var med til at vedligeholde social angsten-socialfobien. Og i stedet nu kunne benytte mere hensigtsmæssige adfærdsstrategier.
Læs artikel fra Kristelig Dagblad
I linket herunder kan du læse artiklen bragt i Kristelig Dagblad 8. maj 2015 “Hypnose kan hjælpe mod angst”.
Læs mere om hypnose og hypnoterapi
Hvad er Hypnose og Hypnoterapi. I nedenstående links kan du læse mere om hvad der kan behandles med professionel hypnose og hypnoterapi.
Hypnose i Aarhus eller som digital konsultation?
Hypnose i min praksis i Aarhus, er på nuværende tidspunkt den mest almindelige terapiform. Men jeg har god erfaring med hypnose som digital konsultation (hjemme hos dig selv, behageligt anbragt foran skærmen). Det har vist sig at være en lige så effektiv og god terapiform, som ved personligt fremmøde. Hypnose er for både børn, unge og voksne, og næsten alle mennesker kan hypnotiseres. Nogle har meget nemt ved at gå i hypnose, og det er kun meget få der er næsten upåvirkelige. Der er ikke forskel på om det er ved en digital konsultation eller fremmøde.
Hvor mange sessioner?
Med hypnose og hypnoterapi mod social angst/socialfobi kombineret med kognitiv terapi, kan man normalt reducere eller helt komme af med sin social angst/socialfobi efter 3-9 sessioner.