Psykoterapi kort fortalt.

Professionel Psykoterapi i Aarhus


Professionel Psykoterapi er en af behandlingsmetoderne til psykiske sygdomme som forskellige former for stress, angst, fobier, depression, dårlige vaner, OCD, lavt selvværd, søvnløshed og søvnbesvær. Men hvad er psykoterapi, og hvilken type virker på hvad.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening og du kan læse mere om foreningen i linket her: Dansk Psykoterapeutforening

Formålet med psykoterapi

Der kan være forskellige formål med at gå i psykoterapi. De fleste vælger at få behandling for nogle problemer, som nedsætter deres livskvalitet. Andre går i psykoterapi for at få hjælp til personlig udvikling eller for at få afklaret eksistentielle spørgsmål.

Få frihed i dit liv

Målet er generelt at hjælpe klienten til at få mere frihed i sit liv og være mindre bundet af irrationelle behov eller symptomer. Dette kan ske ved indlæring af nye færdigheder eller aflæring af gamle problematiske mønstre og ved at få indsigt i de mekanismer og den dynamik, der ligger bag symptomerne.

Forskellige former for psykoterapi

Psykoterapi kan foregå individuelt, hvor klienten er alene med sin terapeut, i par, hvor fx to ægtefæller er sammen med en eller to terapeuter, i en familie med en eller to terapeuter. Eller i grupper, hvor 6-8 klienter med forskellig baggrund er sammen med en eller to terapeuter.

Vælg den form for terapi du ønsker

Der er fordele og ulemper ved alle former, og hvad der er bedst, afhænger af, hvad man har behov for, og hvilke temaer der er i fokus.

Dokumenteret at Psykoterapi virker

Vi ved, at psykoterapi virker. Det er dokumenteret i mange videnskabelige undersøgelser. For eksempel ved man, at den gennemsnitlige klient efter endt psykoterapi klarer sig bedre end 80% af dem, der ikke har fået psykoterapi. De sidste 20% vil ikke få det bedre end dem, der ikke har været i terapi. Det er et godt resultat sammenlignet med det udbytte, man får ved behandling med fx. medicin (psykofarmaka).

Meget mere information om Psykoterapi

Du kan læse meget mere om den Psykoterapi jeg tilbyder, hvilke terapi retninger jeg er uddannet i, hvordan jeg anvender metoderne og teorierne for at give dig den terapi lige netop du har gavn af.

I linket herunder er en uddybning af hvad Psykoterapi er hos mig.