,

Identificer kilder til stress

Det ser ud som om du intet kan gøre ved dit stress-niveau. Men det er muligt at identificer kilder til stress og håndter stress med hypnose. Der er hele tiden regninger der skal betales, der er aldrig nok timer i døgnet til alle dine ærinder. Og din karriere eller dine familiemæssige forpligtelser føles krævende. Men du har mere kontrol, end du måske ved af. Faktisk er den simple erkendelse af, at du er i kontrol over dit liv grundlaget for håndtering af stress.

Håndtering af stress

Håndtering af stress handler om at tage ansvar. At tage ansvaret for dine tanker, dine følelser, din kalender, dine omgivelser, og den måde du behandler udfordringer. Det ultimative mål er et afbalanceret liv. Med tid til arbejde, parforhold, afslapning og sjov. Plus modstandskraft til at kunne cope under pres og tage udfordringerne som de kommer.

Lær at identificer kilder til stress i dit liv 

Stress coping starter med at identificere kilderne til stress i dit liv. Det er ikke så nemt som det lyder. De sande kilder til stress er ikke altid indlysende, og det er alt for let at overse dine egne stress-fremkaldende tanker, følelser og adfærd. Du kender sikkert til din egen bekymring for om du kan nå deadlines på dit arbejde. Men måske det er din egen bekymring, snarere end de faktiske jobkrav, der fører til deadline stress.

Se på vaner, holdninger og undskyldninger

For at identificere dine sande kilder til stress og håndtere stress, skal du se nøje på dine vaner, holdninger og undskyldninger:

  • Bortforklare du din stress som midlertidig “Jeg har en million ting, der foregår lige nu”, selvom du egentlig slet ikke kan huske hvornår du sidste gang tog en pause?
  • Har du definerer stress som en integreret del af dit arbejds eller hjemme liv. “Tingene er ofte fortravlet – både på arbejde og derhjemme er der masser af opgaver”. Eller definer du stress som en del af din personlighed “Jeg har bare en masse fortravlet energi, det er alt”.
  • Bebrejder du andre for din stress eller bebrejder du udefra kommende begivenheder, eller ser du din stress som helt normalt og noget at råbe hurra?

Vi må acceptere og sige fra

En ting er sikkert, indtil du accepterer ansvaret for den rolle du selv spiller ved at skabe stress eller fastholde den, vil dit stress-niveau forbliver uden for din kontrol.

Identificer kilder til stress og håndter stress med Hypnose

 

Læs mere om at identificere kilder til stress og håndter stress med De 8 Copingstrategier

Læs mere om Stresshåndtering og Hypnoseterapi mod Stress i Aarhus

Læs mere om Stress og Stresshåndtering